Afectiuni tratabile



Filed under :

Cu ajutorul acupuncturii se pot ameliora si vindeca foarte multe afectiuni, de orice natura. Iata cateva dintre acestea:

Afectiuni circulatorii: hipo- si hipertensiune, arterioscleroza, guta, varice ale gambelor, tromboflebita, sindromul mâinilor si picioarelor reci, dureri de picioare etc.

Afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari etc.

Afectiuni hepato-biliare: litiaza biliara, hipercolesterolemie, steatoza hepatica, bila lenesa etc.

Afectiuni ale coloanei vertebrale si sistemului osos: discopatie lombara, spondiloze, hernie de disc, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.

Tulburari endocrine: de tiroida, paratiroide, suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism, obezitate, diabet etc.

Afectiuni renale: litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.

Afectiuni ORL: bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.

Afectiuni musculare: crampe, intinderi musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.

Afectiuni ale sistemului nervos: stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, depresii, anxietate, atacuri de panica etc.

N.B. : Se spune ca nu exista boli, ci bolnavi… Acest lucru este adevarat. Componenta psihologica si atitudinea noastra fata de boala sunt cruciale. Trebuie sa intelegem ca nimic in viata nu este intamplator, deci nici suferinta care apare la un moment dat in viata noastra prin intermediul unei boli nu este intamplatoare. Pasul cel mai important in vindecare nu il constituie numai tratamentul medical in sine, de orice fel ar fi acesta, ci in egala masura atitudinea noastra interioara este cea care va duce (sau nu) la vindecare. Daca intelegem faptul ca o afectiune – de la o banala raceala, pana la o boala foarte grava care dureaza de mult timp – vine in viata noastra pentru a ne purifica atat la nivel fizic, dar si la nivel emotional-mental, daca acceptam acest lucru si nu privim boala ca pe un dusman, ci ca pe un profesor spiritual venit sa ne ajute sa evoluam, atunci deja am facut un prim pas foarte important catre vindecare. Un al doilea pas ar fi acela de a crede cu tarie in vindecarea noastra, chiar daca, sa spunem, am incercat deja 1 metoda sau 2 de vindecare si nu s-a schimbat mai nimic. Nici acest lucru nu a fost intamplator. Deci trebuie sa ne pastram nu doar speranta, dar sa ne cladim in suflet convingerea ca vom gasi tratamentul cel mai potrivit pentru noi. Indiferent ca este vorba de medicina alopata, sau de medicina naturista. Si odata inceput acest tratament, ideal este sa ii acordam maxima incredere si sa il facem cu inima deschisa, colaborand cu medicul, si se poate spune chiar cu intregul Univers, pentru a ne recastiga starea naturala de echilibru, si anume starea noastra de sanatate fizica, emotionala si mentala.